Monday, April 22, 2013

SharePoint Server 2013 MP: Configure SharePoint Management Pack Task Fails With Error

When running the Configure SharePoint Management Pack Task there are changes this error is thrown:
Failed to create process due to error '0x8007010b : The directory name is invalid.', this workflow will be unloaded.
image

First I started to look everywhere in order to get it solved. But I turned up empty handed, because:

  • The directory name wasn’t invalid;
  • The file (microsoft.sharepoint.foundation.library.mp.config) was present in the same directory AND accessible;
  • The file could be opened/processed by any other program, PowerShell included;
  • The working directory was consistent and without any errors.

So finally I decided to close the OpsMgr Console, start it and run the same task again. Now it run without any errors:
image

So whenever you experience the same issue and the Configure SharePoint Management Pack Task throws the error Failed to create process due to error '0x8007010b : The directory name is invalid.', this workflow will be unloaded, simply close the OpsMgr Console, restart it and run the Task again.

Changes are the Task runs just fine now. I have seen this behavior many times in different SCOM Management Groups…

1 comment:

Michael Wilson said...

Yep, this is predominantly an issue with SCOM 2012 whereby the task will run against the "All Management Server Resource Pool". I have 6 MS's in my group whereby every time I executed this task, it would consistently fail, as the task seems to randomly pick a server from the pool, and in my case I only had the configuration file modified and located on the RMSe.

The resolution was to place the file in the correct directory on ALL the Management servers in the pool, resulting in the file being available no matter which server the task ran, and the task completing.